dimarts, 17 de desembre del 2013

Fem piulades!


Les xarxes socials són el motor de la societat d'avuidia. Qui no ha publicat algun cop un estat d'ànim, una frase o una cançó? Doncs bé, aquest és l'objectiu de la xarxa social protagonista avui: el Twitter. Aquest és un servei de microblogging que permet als seus usuaris enviar i rebre missatges -tant text, com imatges, com videos- d'una longitud màxima de 140 caràcters. Es basa en seguir a altres usuaris que et segueixin a tu. Però no tot és tan bonic, com tot en aquesta vida té uns aventatges i uns desaventatges. 
En primer lloc, els aventatges són:
- és una xarxa fàcil d'utilitzar i didàctica, ja que permet estar al corrent de tot el que t'interessa
- el fet de poder escriure només 140 caràcters fa que sigui senzilla i pràctica
- es pot retwittejar si hi ha algun missatge que t'interessi
- es pot sincronitzar amb altres xarxes socials
- diversitat



I, en segon lloc, els desaventatges:
- s'ha de resumir molt el missatge que es vol transmetre, ja que només s'hi poden escriure 140 caràcters
- és molt comú veure insults o males paraules dedicades a famosos o a institucions al ser de caràcter més anònim
- la falsificació de perfils d'usuaris

Aquests serien, a mode de resum, els aventatges i desaventatges principals que té el Twitter, encara que cadascú té la seva opinió.

Per a començar...
Només s'ha de crear un compte a través d'un correu electrònic i ja es pot accedir a la xarxa social. Després només et quedarà començar a seguir a twitters i ells, esperem, et començaran a seguir a tu.

Per a fer tweets o 'piulades'...
En aquest cas, t'has de dirigir a la part alta de l'esquerra de la pantalla on posa 'Publicar un nou tweet' i començar a escriure! És habitual, entre els usuaris d'aquesta xarxa, posar etiquetes a les publicacions, ja que d'aquesta manera és més fàcil que trobin les teves publicacions a través de navegadors o altres xarxes socials.

Altres opcions...
Twitter també ofereix la possibilitat de 'retwittejar', és a dir, si t'interessa algun tipus d'informació que ha publicat algú que tu segueixes, pots reblogejar, fer-t'ho teu però sempre donant la font d'origen.

Per a una millor comprensió i perquè veieu el disseny que té Twitter, us deixo a sota unes imatges del meu perfil.








Com a ampliació, i també com a cloenda, us deixo algunes adreces de Twitter que considero interessants, tant en l'àmbit educatiu com cultural.

Aquests són alguns usuaris que segueixo i recomano, i tu, a qui seguiràs?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada