dilluns, 30 de desembre del 2013

Estratègies per a ser un bon comunicador


Al llarg d'aquest primer semestre hem pogut anar millorant la nostra expressió oral, ja que dia rere dia ens hem anat superant degut a la quantitat d'exposicions orals que hem realitzat a classe. Al principi estàvem tots una mica perduts, ja que aquesta pràctica no és molt comuna en les escoles i instituts espanyols. Com ja esmento en una entrada anterior, l'expressió oral no està gaire present en el currículum educatiu i això fa que no sapiguem com s'ha de fer i amb quins paràmetres ens hem de medir. Per aquest motiu, ens van recomanar llegir el llibre Com parlar bé en públic, de Joana Rubió i Francesc Puigpelat, el qual tracta sobre quines qualitats ha de reunir un bon orador per arribar a ser-ho. 

Després d'una lectura i un resum detallats, vàrem realitzar un treball, en el qual havíem de plasmar les idees més importants per a nosaltres, els aspectes que trobéssim que ens servirien i ens serien útils per a realitzar grans presentacions orals. El llibre tracta tots els temes: l'humor, la gesticulació, la postura, la veu, els suports audiovisuals, l'audiència, entre d'altres. Més que un llibre, per a mi, és com una guia per a ser un bon orador, transmetre el que es vol dir i saber arribar al públic, creant-li un ambient de confiança, comfortable i relaxat, i interactuant amb ell.



És un llibre que recomano totalment a les persones que estiguin interessades en tenir una comunicació amb una mica més de nivell intel·lectual i, no només per a oradors, empresaris o estudiants, sinó a qualsevol persona, ja que el vocabulari i el to de la narració fan que sigui una lectura àgil, agradable i ràpida.
Les estratègies que cito al títol de l'entrada les podeu trobar al llibre que us he recomanat Com parlar bé en públic, així que animeu-vos a llegir-lo!


Com a activitat, a més a més del treball per lliurar, vam realitzar un decàleg conjunt amb tots els meus companys. Us adjunto una imatge perquè veieu com treballem a classe!




I com a ampliació, us deixo un vídeo de les Notícies de TV3, en el qual apareix informació sobre l'actualitat i la rellevància que té avuidia expressar-se oralment bé.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada