dissabte, 28 de desembre del 2013

Pissarres Digitals Interactives (PDI)


Les pissarres digitals interactives són bàsicament un dispositiu de presentació que interactua amb un ordinador. Les imatges de l'ordinador es mostren a la pantalla a través d'un videoprojector, i es poden manipular i controlar mitjançant un llapis o un marcador, o directament amb el dit. Els elements que interaccionen entre si són els següents:

  • un ordinador
  • un videoprojector
  • una pantalla sobre la qual s'interacciona
  • el programari adequat






A més d'aquests elements bàsics hi ha d'altres que són gairebé imprescindibles:
- Connexió a Internet
- Equip de so
- Accés a una xarxa local on poder localitzar o desar els recursos que cal fer servir.

La BECTA (Britsh Education Communication and Technology Agency) classifica aquestes pissarres, segons la tecnologia que usen, en les tres següents:
- Pissarres tàctils
- Pissarres electromagnètiques
- Pissarres amb tecnologia d'infrarojos-ultrasons

Uns dels aventatges d'aquest tipus de pissarres són que és una eina neta i atractiva; augmenta la motivació dels alumnes i, per tant, hi ha més participació i interacció; i el gran ventall de possibilitats en quant a metodologies de treball (individual, en grup, etc.)

Amb el pas del temps, les pissarres han anat evolucionant fins arribar a ser una eina de treball molt útil i pràctica. Us poso una imatge perquè ho comproveu vosaltres mateixos.



I per a concloure, dono suport a aquesta innovadora eina, ja que si es té una pissarra digital es podran aconseguir moltes més coses. Com per exemple, realitzar presentacions més atractives, utilitzar eines multimèdia, tenir un accés immediat a la informació, fer una avaluació més col·lectiva, entre d'altres. Per tant, i així acabo, considero aquesta eina molt útil i pràctica.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada