dilluns, 16 de desembre del 2013

Creació i difusió d'arxius



Avui us presentaré una eina increïblement útil per a qualsevol persona que utilitzi la Internet, tant per a treballar com per a simplement 'navegar per la xarxar'.

S'anomena Google Drive i és un servei d'allotjament i creació d'arxius. Una de les opcions més importants és que es poden compartir amb la persona que vulguis a partir de la introducció de la seva direcció de correu electrònic. Fou introduït per Google l'any 2012 com a substitució de l'antic Google Docs. Amb aquest canvi van fer grans avenços, deixant enrere la plataforma Gmail al augmentar el seu espai d'emmagatzematge. Avuidia té 15 gigabytes, mentre que Gmail compta amb 10 gigabytes. 
Uns dels aventatges d'aquesta eina és l'accessibilitat: té pàgina web, però també ha desenvolupat aplicacions per a iOS i Android.
Quins tipus d'arxius es poden crear al Google Drive? Es poden crear carpetes, documents, presentacions, fulls de càlculs, formularis i dibuixos. Cada arxiu té la seva funció i l'usuari pot elegir cada tipologia depenent de l'objectiu del treball a crear. A més a més, la creació de carpetes et permet gaudir d'una millor organització al poder estructurar i agrupar els arxius per temes o diverses jerarquies.


Aquest estri, amb una bona valoració per part meva i, suposo, per part de molts usuaris, ajuda a treballar en grup. Dit aixì pot semblar estrany, però no dic cap mentida. Un aventatge molt interessant del que abans no us he parlat és la possibilitat de treballar simultàniament amb altres persones en el mateix document. Això facilita molta informació a l'hora de treballar en equip, és a dir, permet tenir coneixement del que s'està redactant i pendre decisions i arribar a un consens, tot de manera grupal.
Respecte a compartir els documents, és un servei molt útil, degut a que es poden intercanviar documents o, fins i tot, opinions. Quan es comparteix un arxiu, automàticament se't presenta l'opció d'afegir comentaris, els quals permeten tenir una comunicació amb altres membres i pendre decisions de com redactar o com ajustar el text.
A través dels formularis, per exemple, es poden realitzar enquestes i sondejos que permetran complementar treballs d'investigació o contrastar exposicions.

Com a conclusió, considero el Google Drive una eina molt útil, la qual abans desconeixia i reconeixo que s'hauria treballat molt millor a partir d'aquest servei.
Deixo un vídeo de presentació on explica, de manera breu i resumida, les seves funcions.






I finalment, per a tenir certesa de que és útil i es pot fer un bon ús del Drive, us deixo un enllaç d'una pàgina web on explica 10 usos del Google Drive a les escoles.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada